Du behöver

  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 pkt saffran
  • 0.5 st sockerbit
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 1 kg rödbetor
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 90 g fårost från Häftings eller salladsost i tärningar

Gör så här

1
Blanda flytande, rumstempererad honung med saffran som mortlats till fint pulver med 1/2 sockerbit och finhackad rosmarin.

2
Låt stå över natten, sila bort rosmarinbladen.

3
Koka färska rödbetor i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Spola dem kalla och skala dem.

4
Dela i kvartar ner i en kastrull.

5
Tillsätt olivolja och ljumma rödbetorna. Smaka av med salt och peppar.

6
Lägg upp rödbetorna på tallrikar, smula över ost eller lägg på salladsosttärningar. Ringla saffranshonung över.