Du behöver
- 0.5 dl flytande honung
- 0.5 pkt saffran
- 0.5 st sockerbit
- 2 st kvistar rosmarin
- 1 kg rödbetor
- 4 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 90 g fårost från Häftings eller salladsost i tärningar
Gör så här
1
Blanda flytande, rumstempererad honung med saffran som mortlats till fint pulver med 1/2 sockerbit och finhackad rosmarin.
2
Låt stå över natten, sila bort rosmarinbladen.
3
Koka färska rödbetor i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Spola dem kalla och skala dem.
4
Dela i kvartar ner i en kastrull.
5
Tillsätt olivolja och ljumma rödbetorna. Smaka av med salt och peppar.
6
Lägg upp rödbetorna på tallrikar, smula över ost eller lägg på salladsosttärningar. Ringla saffranshonung över.