Du behöver

  • 9 skiva kalvkött tunna, välj rostbiffen eller innan- eller ytterlår
  • salt
  • svartpeppar
  • salviablad
  • 9 skiva parmaskinka
  • smör
  • 4 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk maizenaredning mörk

Puré:

1.2 kg mandelpotatis
3 msk smör
2.5 dl mjölk
salt
vitpeppar

Grönkålstopp:

grönkål ( finns i påse som frysta tärningar)
salt
vitpeppar
smör
1.5 msk hasselnötter hackade rostade

Gör så här

1
Lägg köttskivorna en och en på smörgåspapper eller plastfolie. Salta och peppra. Lägg 3-4 salviablad på varje köttskiva. Lägg också på skinkskivorna. Rulla ihop till rulader och fäst med trä- eller stålstickor.

2
Bryn ruladerna vackert bruna runt om. Lägg över dem i en vid kastrull. Blanda vatten och fond och häll på ruladerna. Låt koka upp och sjud dem cirka 30 minuter.

3
Skivor av rostbiffen tar kortast tid.

4
Ta upp och håll ruladerna varma.

5
Sila skyn och häll den i en kastrull. Blanda i cr?me fra”che. Koka upp och red av med maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.

6
Puré: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet. Tillsätt smöret och hälften av mjölken. Tryck sönder potatisen med visparna på en avstängd elvisp. Sätt sedan på elvispen och vispa moset medan du tillsätter mera mjölk. Låt moset bli jämnt och fint i konsistensen. Smaksätt med salt och peppar.

7
Grönkålstopp: Tina grönkålen och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ut vattnet med hjälp av en sked. Salta och peppra.

8
Smöra 9 kaffekoppar, eller stora äggkoppar, och fördela grönkålen i dem. Pressa till och hetta upp grönkålen i mikron.

9
Den här rätten blir mest tilltalande om den läggs upp som portioner på varma fat till var och en.

10
Lägg inte upp för mycket utan spara i stället lite till ombjudning.

11
Skär upp cirka hälften av varje rulad. Det ser vackert ut samtidigt som det avslöjar lite av innehållet.

12
Lägg upp en klick potatismos bredvid och placera en grönkålstopp nästan mitt i och strö över de rostade hasselnötterna.

13
Häll sås runt om på tallriken.