Du behöver

  • 600 g strömming rensad
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk dillfrö torkade eller 4-5 dillkronor
  • 1 st burk krossade tomater

Till garnering:

12 st kräftstjärtar
dillblommor

Gör så här

1
Torka av strömmingarna. Strö på salt och dillfrön. Rulla dem med skinnsidan inåt till fasta rullar. Ställ rullarna tätt intill varandra i en låg, ugnssäker form. Häll över krossade tomater och peta lite med en gaffel så att tomaterna fördelar sig bland fiskrullarna.

2
Ugnsbaka strömmingarna på nedre falsen i ugn i 225 grader 15-20 minuter.

3
Rätten kan även sjudas i en traktörpanna ovanpå spisen. Tillsätt då 2 msk vatten.

4
Rätten smakar gott kall. Garnera med kalla kräftstjärtar och dillkronor. Servera med dillkokt potatis.


Kommentar:
Kräftströmmingen är god att servera kall.