Du behöver
- 600 g strömming rensad
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk dillfrö torkade eller 4-5 dillkronor
- 1 st burk krossade tomater
Till garnering:
12 st kräftstjärtar
dillblommor
Gör så här
1
Torka av strömmingarna. Strö på salt och dillfrön. Rulla dem med skinnsidan inåt till fasta rullar. Ställ rullarna tätt intill varandra i en låg, ugnssäker form. Häll över krossade tomater och peta lite med en gaffel så att tomaterna fördelar sig bland fiskrullarna.
2
Ugnsbaka strömmingarna på nedre falsen i ugn i 225 grader 15-20 minuter.
3
Rätten kan även sjudas i en traktörpanna ovanpå spisen. Tillsätt då 2 msk vatten.
4
Rätten smakar gott kall. Garnera med kalla kräftstjärtar och dillkronor. Servera med dillkokt potatis.
Kräftströmmingen är god att servera kall.