Du behöver

  • 250 g fläskfärs
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • smör till stekning

Gör så här

1
1.Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs löken i smör. Blanda färsen och löken. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.

2

3
2.Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).

4

5
3.Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn fin brun färg.