Du behöver

  • risnudlar smala
  • 2 st morötter
  • 0.25 st kinakål
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st mungbönsgroddar (ca 150 g)
  • 2 msk matolja
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salt

Gör så här

1
Lägg nudlarna att svälla i ljummet vatten cirka 10 minuter. Låt rinna av i en sil.

2

3
Skala och skär morötterna i tunna strimlor, strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar. Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.

4

5
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant. Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka. Ta upp nudlarna på en tallrik.

6

7
Stek morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka och börjar sjunka ihop en aning. Krydda med vitlökspulver och peppar.

8

9
Vänd ner nudlar och böngroddar. Smaka av med salt. Servera genast med sötsur sås till.