Du behöver
- 3 dl torkade kikärter
- 3/4-1 kg lammkött med ben, t.ex rygg eller bringa
- 3 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 lagerblad
- 1 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 burk skalade, gärna krossade tomater
- 2-3 purjolökar
- 2 gröna paprikor
- svart- eller vitpeppar
Gör så här
1
Skölj kikärterna i ljummet vatten och lägg dem i vatten cirka 12 timmar.
2
Skär lammköttet i bitar och lägg i en gryta.
3
Häll på vatten, koka upp och skumma spadet väl.Tillsätt buljongtärning, väl avrunna kikärter, lagerblad, salt, timjan och tomater med sitt spad.
4
Låt köttet koka mjukt på svag värme under lock 1 timme. Tag av locket och låt spadet koka ihop så att det blir mustigt och gott. Lägg i strimlad purjo och paprika och smaksätt med nymald peppar. Koka ytterligare 5-6 minuter under lock. Smaka av.
5
Servera med kokt potatis eller ris (gärna råris).
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.