Du behöver

  • 3 dl torkade kikärter
  • 3/4-1 kg lammkött med ben, t.ex rygg eller bringa
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk skalade, gärna krossade tomater
  • 2-3 purjolökar
  • 2 gröna paprikor
  • svart- eller vitpeppar

Gör så här

1
Skölj kikärterna i ljummet vatten och lägg dem i vatten cirka 12 timmar.

2
Skär lammköttet i bitar och lägg i en gryta.

3
Häll på vatten, koka upp och skumma spadet väl.Tillsätt buljongtärning, väl avrunna kikärter, lagerblad, salt, timjan och tomater med sitt spad.

4
Låt köttet koka mjukt på svag värme under lock 1 timme. Tag av locket och låt spadet koka ihop så att det blir mustigt och gott. Lägg i strimlad purjo och paprika och smaksätt med nymald peppar. Koka ytterligare 5-6 minuter under lock. Smaka av.

5
Servera med kokt potatis eller ris (gärna råris).


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.