Du behöver

  • 4 st kycklinglår inkl ben
  • 0.5 st lime eller citron
  • salt citronpeppar
  • 9 st potatis
  • 2 tsk matolja
  • salt några kumminfrön
  • 8 st champinjoner stora

Ingefärsyoghurt:

2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 st kajennpeppar minst
1.5 msk ingefära nyriven färsk
2.5 msk slätpersilja riktigt finhackad
0.5 tsk strösocker
0.5 st gurka

Gör så här

1
1. Gnid kycklingkött och -skinn med citrushalvan, salta och peppra låren runtom. Lägg i lätt oljad långpanna.

2
2. Skrubba potatisarna rena, halvera dem. Lägg potatishalvorna bredvid kycklingdelarna, med snittytorna upp. Pensla dem med olja, salta och strö lite kummin på. Befria svamparna från fot och stjälp hattarna också i långpannan. Pensla lite olja på dem också, salta och pressa över de sista citrondropparna. Ugnsbaka alltsammans i 200-gradig ugn cirka 30 minuter.

3
3. Blanda yoghurt med salt, kajenn, ingefära och persilja. Tag fram smakskeden och känn efter om det behövs mer kajennpeppar. Ingefära? 1 socker för att mildra hettan? Längsklyv gurkhalvan och skrapa ur kärnorna med sked. Grovriv gurkköttet direkt i yoghurten.