Du behöver

  • 5 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1/2 squash
  • 1 röd paprika
  • 1/2-1 msk olivolja
  • grovt salt, svartpeppar
  • Lammkotletter
  • 4-6 enkla lammkotletter
  • (1 klyfta vitlök)
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk smör/olja
  • Att servera till:
  • äppelmos blandat med hackad färsk mynta

Gör så här

1
1.Skala potatis, palsternacka och morot, halvera dem på längden och skär halvorna i grova bitar. Skär lika grova bitar av squash och urtagen paprika. Lägg i ugnsform, droppa på olja och rör om med händerna så allt blir oljat. Strö på salt och peppar. Baka i 225 grader varm ugn cirka 20 minuter.

2
2. Skrapa kotlettytorna fria från benflis, gnid dem med vitlök om så önskas. Klipp ett par jack i fettranden, men låt fettet vara med i stekpannan (var och en får skära bort fettet från sin egen portion). Salta och peppra, bryn i olja på drygt medelstark värme. Sänk till låg värme, lägg på lock och efterstek cirka 5 minuter.


Kommentar:
Snitta med vass kniv, eller klipp, kotlettens fettrand på flera ställen, annars skålar sig köttet i stekpannan.