Du behöver
- 5 potatisar
- 1 palsternacka
- 1 morot
- 1/2 squash
- 1 röd paprika
- 1/2-1 msk olivolja
- grovt salt, svartpeppar
- Lammkotletter
- 4-6 enkla lammkotletter
- (1 klyfta vitlök)
- salt, vitpeppar
- 1 tsk smör/olja
- Att servera till:
- äppelmos blandat med hackad färsk mynta
Gör så här
1
1.Skala potatis, palsternacka och morot, halvera dem på längden och skär halvorna i grova bitar. Skär lika grova bitar av squash och urtagen paprika. Lägg i ugnsform, droppa på olja och rör om med händerna så allt blir oljat. Strö på salt och peppar. Baka i 225 grader varm ugn cirka 20 minuter.
2
2. Skrapa kotlettytorna fria från benflis, gnid dem med vitlök om så önskas. Klipp ett par jack i fettranden, men låt fettet vara med i stekpannan (var och en får skära bort fettet från sin egen portion). Salta och peppra, bryn i olja på drygt medelstark värme. Sänk till låg värme, lägg på lock och efterstek cirka 5 minuter.
Snitta med vass kniv, eller klipp, kotlettens fettrand på flera ställen, annars skålar sig köttet i stekpannan.