Du behöver

  • 800 g skrubbad färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Sås:
  • 15 gröna oliver, utan kärna, hackade
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk kapris
  • svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 600 g laxfilé, fjällad och med skinnet kvar
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en form, ringla över olivoljan. Rosta potatisen i ugnen i cirka 30 minuter, rör om då och då.

2
Rör ihop ingredienserna till såsen respektive dressingen och ställ åt sidan.

3
Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra, stek i lite olja på hög värme i en stekpanna. Lägg på en plåt med skinnet uppåt.

4
Ta ut potatisen, sänk temperaturen till 125 grader. Stek färdigt laxen under 12–15 minuter. Vänd under tiden ihop potatisen med rödlök, sockerärter och dressingen. Servera alltsammans med den goda såsen.