Du behöver
- 800 g skrubbad färskpotatis
- 1 msk olivolja
- Sås:
- 15 gröna oliver, utan kärna, hackade
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk kapris
- svartpeppar
- Dressing:
- 1 msk grovkornig dijonsenap
- 2 msk vit balsamvinäger
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 liten rödlök, skivad
- 150 g sockerärter, strimlade
- 600 g laxfilé, fjällad och med skinnet kvar
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en form, ringla över olivoljan. Rosta potatisen i ugnen i cirka 30 minuter, rör om då och då.
2
Rör ihop ingredienserna till såsen respektive dressingen och ställ åt sidan.
3
Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra, stek i lite olja på hög värme i en stekpanna. Lägg på en plåt med skinnet uppåt.
4
Ta ut potatisen, sänk temperaturen till 125 grader. Stek färdigt laxen under 12–15 minuter. Vänd under tiden ihop potatisen med rödlök, sockerärter och dressingen. Servera alltsammans med den goda såsen.