Du behöver

  • olivolja
  • 3 dl rött eller vanligt råris
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk röda linser, sköljda
  • 1 citron, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 10 minimorötter, skivade
  • 1 purjolök, skivad
  • 10–15 jordgubbar, skivade
  • 50 g mandelflarn, rostade
  • 50 g pumpakärnor, rostade
  • 1 näve basilika, strimlad
  • Myntasås:
  • 400 g chevreost
  • 2 dl tjock, grekisk yoghurt
  • 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
  • 2 dl färska myntablad

Gör så här

Häll 1 matsked olja och råriset i en tjockbottnad gryta. Glasera riset under värme och tillsätt sedan vatten och buljongtärning. Låt småkoka i 35–40 minuter eller tills grynen är mjuka. Häll i en stor skål. Blanda ner linserna, 2 matskedar olja, citronsaften, salta och peppra. Blanda med övriga ingredienser. Kör ingredienserna till såsen.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens studentmeny från 2008.