Du behöver

  • 2 st cantaloupmeloner klyftade och skalade
  • 2 st honungsmeloner klyftade och skalade
  • 2 st nĂ€tmeloner klyftade och skalade
  • 1 st vattenmelon klyftad och skalad
  • 30 skiva parmaskinka
  • 3 msk solrosfrön rostade

Ört- och chilidressing:

1 dl fÀrsk basilika
1 dl fÀrsk koriander
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chilifrukt
1 st citron saften
1 dl olivolja
salt

Gör sÄ hÀr

1
Blanda melonklyftorna av de olika melonsorterna med parmaskinkan pÄ ett stort fat. Strö över solrosfröna.

2
Kör basilika, koriander, vitlök, chilifrukt, citronsaft, olivolja och salt i mixer tills allt Àr riktigt blandat. Ringla blandningen över fatet som dressing.

3
LÄt gÀrna stÄ en stund före serveringen.