Du behöver

Till basilikacremen:

150 g fetaost
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraîche
pressad citron
salt och peppar

Till salladen:

300 g pasta gnocchi
2 msk olivolja
100 g parmesanost (ev mer)
4 st räkor (ca 1 kg oskalade)
100 g valnötter
70 g rucolasallad (säljs oftast i påsar om just 70 g)
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Mixa fetaost, basilika och creme fraiche. Smaka av med citron, lite i taget, och salt och peppar.

2
Koka upp det saltade vattnet, gärna med en skvätt olja. Lägg i pastan och låt koka enligt anvisning på förpackningen.

3
Slå av vattnet från den färdigkokta pastan i ett durkslag och kyl med kallt vatten om pastan ska serveras kall.

4
Blanda i olivoljan och riv i parmesanosten. Blanda ner resterande ingredienser och smaka av. Tillsätt eventuellt mer parmesanost.


Kommentar:
Man kan välja om man vill ha pastan varm eller kall. Basilikacremen med fetaost är ett tillbehör som passar till många maträtter, även till kött.