Du behöver

  • 5 dl jordgubbar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal och saft av 1 limefrukt
  • 3 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 msk finstrimlade myntablad
  • 2 liter vatten, 1 tsk salt
  • 1 tsk ättiksprit

Gör så här

1
Skölj gubbarna och snoppa sedan av bladrosetterna. Dela bären.

2
Koka upp vatten med socker, spara limeskalet till garnering men häll limesaften i sockerblandningen. Lägg i bären och låt allt koka utan lock 5 minuter. Dra från plattan och stavmixa alltsammans. Kyl. Förbered gärna så här långt timmar i förväg.

3
Vispa äggvitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap. Strö på sockret lite i taget och vispa in det. Fortsätt vispa fem minuter till fastän skummet ser stadigt ut. Vänd i myntastrimlorna.

4
Koka upp vatten med salt och ättika. Klicka i ett par tre rejäla bollar äggskum i sänder och sjud 1 minut. Vänd på bollarna och låt även andra sidan sjuda.

5
Fördela den kalla röda såsen på (djupa) desserttallrikar. Lägg på en eller två äggvitemoln och garnera med limeskal eller myntablad.