Du behöver
- 400 g (fryst) fiskfilé, torsk eller kolja
- 1 tsk salt
- 1 dl mjölk
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm muskotnöt
- 2 tsk potatismjöl
- 1/2 dl hackad persilja
- 1 msk thai sweet chili sauce
Gör så här
1
1. Tina fiskfilén om den är fryst. Skär i mindre bitar. Hacka i matberedare med salt tills färsen bullar sig.
2
2. Späd med mjölken i en stråle medan maskinen går på halv fart. Överarbeta inte. Släpp ner kryddor, potatismjöl och persilja. Blanda.
3
3. Klicka färsen i tre, mikrotåliga, koppar eller timbalformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Mikra alla tre på en gång cirka 6 minuter med 750 watts effekt. Låt stå 5 minuter i formarna. Stjälp upp, skeda över thaisås.