Du behöver

  • 400 g (fryst) fiskfilé, torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk thai sweet chili sauce

Gör så här

1
1. Tina fiskfilén om den är fryst. Skär i mindre bitar. Hacka i matberedare med salt tills färsen bullar sig.

2
2. Späd med mjölken i en stråle medan maskinen går på halv fart. Överarbeta inte. Släpp ner kryddor, potatismjöl och persilja. Blanda.

3
3. Klicka färsen i tre, mikrotåliga, koppar eller timbalformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Mikra alla tre på en gång cirka 6 minuter med 750 watts effekt. Låt stå 5 minuter i formarna. Stjälp upp, skeda över thaisås.