Du behöver
- 5 dl hirs
- 2 msk olivolja
- 8 dl vatten kokhett
- 1 st saffran kuvert
- 1 tsk salt
- 5 st salladslökar skivade
- 150 g rucola sköljd och torkad
- 2 näve ätliga blommor (t ex gräslök, salvia, timjan och gurkört)
Dressing:
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar
Gör så här
1
Skölj hirsen först i kallt vatten och sen i kokhet vätska för att få bort den bittra smaken.
2
Hetta upp 2 matskedar av olivoljan i en teflonpanna. Fräs hirsen ett par minuter under omrörning. Tillsätt vattnet, saffran och salt. Rör om. Lägg på lock och sjud på låg värme cirka 12 minuter. Rör om ibland. Låt svalna.
3
Rör om i hirsen. Blanda ner löken, rucolan och de örter du har valt. Blanda dressingen och droppa den över rätten strax före serveringen.