Du behöver

  • 500 g spättafilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 4 majskolvar
  • 1 grön chili t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 50 g smör eller margarin

Gör så här

1
Tina spättafiléerna om djupfrysta används. Salta och peppra filéerna och vik ihop dem till börsar. Fördela fisken på 4 stora ark aluminiumfolie.

2
Dra bort blasten från majskolvarna. Skär av majskornen. Skölj, kärna ur och hacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med matfettet.

3
Fördela majs och chili på fisken och klicka på limesmöret. Vik ihop till tättslutande paket. Lägg paketen med skarven uppåt på en plåt.

4
Tillaga i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.

5
Lägg upp fiskpaketen på tallrikar och servera med kokt potatis och skivade tomater.


Kommentar:
Tips: Ersätt matfettet med mjölkfritt margarin om du inte tål mjölkprodukter.