Du behöver
- 500 g spättafilé
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 4 majskolvar
- 1 grön chili t ex spansk peppar
- 1 lime
- 50 g smör eller margarin
Gör så här
1
Tina spättafiléerna om djupfrysta används. Salta och peppra filéerna och vik ihop dem till börsar. Fördela fisken på 4 stora ark aluminiumfolie.
2
Dra bort blasten från majskolvarna. Skär av majskornen. Skölj, kärna ur och hacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med matfettet.
3
Fördela majs och chili på fisken och klicka på limesmöret. Vik ihop till tättslutande paket. Lägg paketen med skarven uppåt på en plåt.
4
Tillaga i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.
5
Lägg upp fiskpaketen på tallrikar och servera med kokt potatis och skivade tomater.
Tips: Ersätt matfettet med mjölkfritt margarin om du inte tål mjölkprodukter.