Du behöver

  • 1/2 burk (à 185 g) tonfisk i vatten, avrunnen
  • 1/2 burk (à 400 g) bönor
  • i tomatsås
  • 1/2 dl purjolök eller salladslök, strimlad
  • 1/2 dl ärter
  • 1/2 dl majskorn
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 liten baguette
  • 2-3 msk färskost med vitlök (gärna crème bonjour)
  • sallad (gärna mâche)

Gör så här

1
Blanda tonfisk, bönor med sås, purjolök, ärter och majs.

2
Smaka av med salt och pepparsorter.

3
Dela baguetten och rosta den eventuellt.

4
Bred färskost på brödet eller toppa med osten.

5
Fördela tonfiskröran och salladen över och runt baguetten.