Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 500 g morötter
  • 600 g mager falukorv
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • ca 2 tsk wasabi
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • kryddgrönt

Gör så här

1
1 Koka den skalade potatisen på högsta värme, salta vattnet och sänk till medelvärme. Låt sjuda med locket på glänt 12–15 minuter, tills potatisen är genommjuk.

2

3
2 Skala morötterna, dela dem i bitar och låt dem koka med potatisen cirka 5 minuter. Dra skinnet av falukorven, skiva och låt sjuda varm ovanpå potatis och morötter.

4

5
3 Smaksätt creme fraiche med wasabi, salt och nymalen svartpeppar, samt kryddgrönt.

6

7
4 Fiska upp korv och morötter, lägg i skål och håll varmt. Slå vattnet av potatisen och pressa den i skål. Servera genast.