Du behöver
- 1 kg potatis
- 500 g morötter
- 600 g mager falukorv
- 2 dl lätt-creme fraiche
- ca 2 tsk wasabi
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- kryddgrönt
Gör så här
1
1 Koka den skalade potatisen på högsta värme, salta vattnet och sänk till medelvärme. Låt sjuda med locket på glänt 12–15 minuter, tills potatisen är genommjuk.
2
3
2 Skala morötterna, dela dem i bitar och låt dem koka med potatisen cirka 5 minuter. Dra skinnet av falukorven, skiva och låt sjuda varm ovanpå potatis och morötter.
4
5
3 Smaksätt creme fraiche med wasabi, salt och nymalen svartpeppar, samt kryddgrönt.
6
7
4 Fiska upp korv och morötter, lägg i skål och håll varmt. Slå vattnet av potatisen och pressa den i skål. Servera genast.