Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl honung
  • 3 ägg, vispade
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 citron, det rivna skalet
  • Vaniljkräm:
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • Chokladglasyr:
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl grädde, valfri fetthalt
  • Florsockergarnering:
  • 1/2 msk citron- eller limesaft
  • 3 msk florsocker
  • Till formen:
  • smör, ströbröd

Gör så här

1
Blanda smör, honung och ägg. Rör samman mjölsorter, bakpulver och citronskal och blanda i smeten. Häll allt i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader 30–40 minuter. Låt svalna.

2
Rör ut mjölet till vaniljkrämen med lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och red med mjölblandningen. Låt koka ett par minuter.

3
Rör ihop ägg och honung. Häll den heta redningen över äggröran och vispa hela tiden. Häll allt i kastrull och vispa kraftigt över värme tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från plattan och vispa ytterligare en stund. Smaksätt med vaniljsocker.

4
Blanda honung, kakao och grädde i en kastrull till glasyren. Låt koka någon minut tills glasyren tjocknat. Låt svalna. Dela kakan i två bottnar. Bred vaniljkrämen mellan bottnarna och lägg samman kakan. Fördela chokladglasyren och dekorera med florsockerglasyren.