Du behöver
- 150 g smör
- 1 dl honung
- 3 ägg, vispade
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 citron, det rivna skalet
- Vaniljkräm:
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 msk honung
- 1 msk vaniljsocker
- Chokladglasyr:
- 1/2 dl honung
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl grädde, valfri fetthalt
- Florsockergarnering:
- 1/2 msk citron- eller limesaft
- 3 msk florsocker
- Till formen:
- smör, ströbröd
Gör så här
1
Blanda smör, honung och ägg. Rör samman mjölsorter, bakpulver och citronskal och blanda i smeten. Häll allt i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader 30–40 minuter. Låt svalna.
2
Rör ut mjölet till vaniljkrämen med lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och red med mjölblandningen. Låt koka ett par minuter.
3
Rör ihop ägg och honung. Häll den heta redningen över äggröran och vispa hela tiden. Häll allt i kastrull och vispa kraftigt över värme tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från plattan och vispa ytterligare en stund. Smaksätt med vaniljsocker.
4
Blanda honung, kakao och grädde i en kastrull till glasyren. Låt koka någon minut tills glasyren tjocknat. Låt svalna. Dela kakan i två bottnar. Bred vaniljkrämen mellan bottnarna och lägg samman kakan. Fördela chokladglasyren och dekorera med florsockerglasyren.