Du behöver

  • 600 g mjölig potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 liter blandad skogssvamp
  • 1 knippa persilja
  • 1 krm smulad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 bägare (250 g) smaksatt keso

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna. Bryn dem lätt i lite av fettet. Lägg upp dem på papper som drar åt sig något av fettet. Finhacka löken, dela svampen i mindre bitar och hacka persiljan. Stek lök och svamp i resten av fettet.

2
Fördela hälften av potatisskivorna i en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, eller i en ugnssäker form. Krydda svampröran med persilja, timjan, salt och peppar. Fördela den över och täck med ett lager potatis. Pressa lätt samman. Grädda på nedre falsen i ugn i 250 grader 10 minuter tills potatisarna är färdiga och mjuka rakt igenom. Stjälp upp på fat om rätten gjorts i panna. Servera keso att klicka på vid bordet.


Kommentar:
Torkade örtkryddor släpper loss smaken när de smulas sönder i handen. Eller krossa dem i mortel.