Du behöver

  • 25 g jäst, smulad
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl flytande matfett (gärna blandningen smör och raps)
  • 1/4 tsk salt
  • 3–4 msk flytande honung
  • 3–4 msk marmelad
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Tillbehör:
  • strö- eller florsocker
  • vispad grädde

Gör så här

Vispa jäst och mjölk. Tillsätt matfett, salt, honung, marmelad och ägg. Rör ner mjölet. Det ska bli en rätt lös vetedeg. Låt jäsa cirka 1 timme. Grädda våfflor. Servera laggarna varma eller kalla, doppade i socker och serverade med grädde.


Kommentar:
Tips: Använd gärna våffelmix. Rör ner 3 matskedar marmelad eller mer. Minska en aning på vätskan som förpackningen anger.