Du behöver
- 1 stor gul lök
- 100 g färska champinjoner, skivade
- 2 msk flytande smör
- 2 paket ren- eller viltskav
- 2 1/2 dl vatten
- 1 msk vilt & kantarellfond
- 1 tsk enbär
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 dl lingon
- Mos:
- 8–10 potatisar
- 3 dl gröna frysta ärter
- ca 2 dl varm mjölk
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
1 Lättbryn hackad lök och champinjon i hälften av smöret.
2
2 Stek skaven i resten av smöret, lägg i stekt lök och champinjoner, vatten och fond, mortla samman enbär, salt och peppar och strö på. Sjud 8 minuter. Red av. Rör ner lingon.
3
3 Skala och skär potatisen i bitar, koka dem. Lägg i ärter och koka 4 minuter. Sila av, stöt till mos med varm mjölk. Krydda.