Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 100 g färska champinjoner, skivade
  • 2 msk flytande smör
  • 2 paket ren- eller viltskav
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk vilt & kantarellfond
  • 1 tsk enbär
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl lingon
  • Mos:
  • 8–10 potatisar
  • 3 dl gröna frysta ärter
  • ca 2 dl varm mjölk
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
1 Lättbryn hackad lök och champinjon i hälften av smöret.

2
2 Stek skaven i resten av smöret, lägg i stekt lök och champinjoner, vatten och fond, mortla samman enbär, salt och peppar och strö på. Sjud 8 minuter. Red av. Rör ner lingon.

3
3 Skala och skär potatisen i bitar, koka dem. Lägg i ärter och koka 4 minuter. Sila av, stöt till mos med varm mjölk. Krydda.