Du behöver

  • 500 g sejfilé eller koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 2.5 dl laga-lätt-grädde (5 %)
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st salladslökar
  • 2 msk smör flytande
  • 4 st bröd dubbla, grova
  • romansalladsblad
  • 250 g hummus
  • 1 tsk chili
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
1 Skär bort fiskben. Dela fisken i bitar och findela fisken med salt i matberedare. Tillsätt peppar och hälften av mjölet. Späd med grädde och mjölk. Tillsätt resten av mjölet samt skivad salladslök.

2
2 Klicka ut smeten i stekpanna och stek 8 burgare på båda

3
sidor på medelvarm platta. Lägg burgarna i bröden med sallad.

4
3 Hotta upp köpt hummus med finhackad chili och rör ner persilja. Klicka på burgarna.