Du behöver
- 500 g sejfilé eller koljafilé
- 1 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 2 msk potatismjöl
- 2.5 dl laga-lätt-grädde (5 %)
- 1.5 dl mjölk
- 2 st salladslökar
- 2 msk smör flytande
- 4 st bröd dubbla, grova
- romansalladsblad
- 250 g hummus
- 1 tsk chili
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
1 Skär bort fiskben. Dela fisken i bitar och findela fisken med salt i matberedare. Tillsätt peppar och hälften av mjölet. Späd med grädde och mjölk. Tillsätt resten av mjölet samt skivad salladslök.
2
2 Klicka ut smeten i stekpanna och stek 8 burgare på båda
3
sidor på medelvarm platta. Lägg burgarna i bröden med sallad.
4
3 Hotta upp köpt hummus med finhackad chili och rör ner persilja. Klicka på burgarna.