Du behöver

  • 400 g fiskblock (sej, hoki, alaska pollock)
  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör flytande
  • 1 tsk curry
  • 1 st apelsin
  • 0.75 tsk salt

Belugasallad:

2 dl belugalinser (svarta linser)
5 dl vatten
2 st morötter
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
0.5 msk balsamvinäger

Gör så här

1
1 Halvtina fiskblocket och skiva det. Skölj och skiva purjon. Rör samman smör och curry i en mikrotålig form. Vänd ner purjo och mikra 3 minuter.

2
2 Lägg fisken på purjon. Riv apelsinskal på fisken. Salta. Häll på pressad apelsinsaft. Täck formen. Mikra på full effekt (800 W) 6–8 minuter.

3
3 Skölj och koka linserna cirka 15 minuter. Spola av med kallvatten. Blanda ner rivna morötter, salt, olja och vinäger. Servera till fisken, med knäckebröd.