Du behöver
- 1 pkt magert bacon
- 1 gul lök
- 2 burkar (800 g) vita bönor
- 1 citron
- ett par nypor flingsalt
- 1 dutt kajennpeppar
- 2 tsk (oliv)olja
- 400 g blodpudding eller blodkorv
Gör så här
1
1 Dela baconet i mindre bitar och stek det frasigt i varm stekpanna. Ta upp och låt rinna av på papper. Halvera, skala och skiva löken, stek den på knapp medelvärme i baconfettet, ta upp och låt rinna av på papper.
2
3
2 Skölj bönorna i sil, låt rinna av. Lägg i skål. Tvätta citronen och riv skalet med zestjärn eller på rivjärn. Blanda
4
bönorna med lite citronskal, salt, peppar, olja och en matsked pressad citronjuice. Strö lite mera citronskal över salladen.
5
6
3 Stek skivad blodpudding ytfrasig i torr, het stekpanna. Servera med lök, bacon och bönsallad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows