Du behöver

  • 1 pkt magert bacon
  • 1 gul lök
  • 2 burkar (800 g) vita bönor
  • 1 citron
  • ett par nypor flingsalt
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 2 tsk (oliv)olja
  • 400 g blodpudding eller blodkorv

Gör så här

1
1 Dela baconet i mindre bitar och stek det frasigt i varm stekpanna. Ta upp och låt rinna av på papper. Halvera, skala och skiva löken, stek den på knapp medelvärme i baconfettet, ta upp och låt rinna av på papper.

2

3
2 Skölj bönorna i sil, låt rinna av. Lägg i skål. Tvätta citronen och riv skalet med zestjärn eller på rivjärn. Blanda

4
bönorna med lite citronskal, salt, peppar, olja och en matsked pressad citronjuice. Strö lite mera citronskal över salladen.

5

6
3 Stek skivad blodpudding ytfrasig i torr, het stekpanna. Servera med lök, bacon och bönsallad.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows