Du behöver

  • 2 griskotletter à ca 200 g
  • 1 msk vetemjöl + 1/2 tsk salt
  • 1 msk (flytande) smör eller margarin
  • 2 ringar färsk eller konserverad ananas
  • 4 dl frysta ärter
  • 2 tsk smör
  • 2 kokta potatisar
  • ca 2 msk creme fraiche
  • 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
  • tunna ringar av chilifrukt

Gör så här

1
Skölj av kotletterna och torka med kökspapper. Snitta igenom fettkanten som får sitta kvar under stekning och skärs bort på tallriken. Mjöla kotletterna lätt i mjöl och saltblandning. Stek kotletterna i matfett i medelvarm stekpanna.

2
När kotletterna vänds läggs hela eller halva ananasringarna i pannan tillsammans med kotletterna. Vänd dem en gång under tiden som kotletterna steks färdiga, cirka 10 minuter totalt.

3
Häll ärterna i kokande vatten och koka upp igen. Koka 2 minuter. Sila av vattnet. Mosa samman ärter, smör, kokta potatisar (nykokta eller överblivna) och creme fraiche lätt med potatisstöt. Späd med lite av kokvattnet från ärterna om moset blir för fast. Salta och peppra.

4
Lägg upp kotletter på en bädd av ärtmos, garnera med ananas och chili på kotletterna.


Kommentar:
Nostalgitripp!