Du behöver
- 1 tsk hela anisfrön
- 1 tsk hela fänkålsfrön
- 1 liten gul lök, hackad
- 4 potatisar, skalade och tärnade
- 2 morötter, skalade och
- tärnade
- 2 msk matolja
- 500 g passerade tomater
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 apelsin
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 400 g fisk, torsk, kolja eller sej
- 1 kruka basilika
Gör så här
1
1. Stöt anis och fänkål i en mortel.
2
2. Fräs kryddor, lök, potatis och morötter i en kastrull med oljan utan att det tar färg.
3
3. Tillsätt tomat, vatten och buljongtärning och koka soppan i cirka 10 minuter.
4
4. Riv det yttersta av apelsinskalet och pressa apelsinen. Skär fisken i tärningar.
5
5. Lägg i fisk, apelsinskal och apelsinsaft. Koka i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra. Strimla basilikan och strö över soppan. Servera!
Du behöver
-
ingredients does not have any rows