Du behöver

  • 1 tsk hela anisfrön
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 2 morötter, skalade och
  • tärnade
  • 2 msk matolja
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 apelsin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g fisk, torsk, kolja eller sej
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1
1. Stöt anis och fänkål i en mortel.

2
2. Fräs kryddor, lök, potatis och morötter i en kastrull med oljan utan att det tar färg.

3
3. Tillsätt tomat, vatten och buljongtärning och koka soppan i cirka 10 minuter.

4
4. Riv det yttersta av apelsinskalet och pressa apelsinen. Skär fisken i tärningar.

5
5. Lägg i fisk, apelsinskal och apelsinsaft. Koka i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra. Strimla basilikan och strö över soppan. Servera!

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows