Du behöver

  • 1 stor burk persikohalvor
  • 2 stora bananer
  • 30 g smör
  • 1/2 dl rårörsocker
  • ca 150 g stora färska tranbär
  • (eller 1 dl frysta lingon)
  • 1/2 dl citruslikör
  • 3/4 liter mangosorbet
  • 16 pistagenötter, skalade och grovhackade

Gör så här

1
Sila lagen av persikohalvorna väl, det måste vara minst en halva per portion.

2
Skala bananerna och dela dem i stora slattar. Sätt den uppmätta mängden likör att ljummas i varmt vattenbad.

3

4
Smält smöret i en vid kastrull eller traktörpanna. Rör ner sockret och låt det smälta lite. Vänd ner frukt och tranbär och vänd tills de är gott och väl ljumma.

5

6
Ta kastrullen av plattan och bort från köksfläkten. Häll den ljumma likören över frukten och tänd på (akta ögonfransarna och pannluggen). Vänd om lite så att flamman slocknar. Lägg upp desserten på tallrikar och skeda en kula mangosorbet på varje portion. Strö på pistagenötter och servera omedelbart.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows