Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg (250 g)
- 1 st äggvita
- 1 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk strösocker
- 1 st blåbär (ca 5 dl) och hallon
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den kylda smördegen på en plåt. Vik den rektangulära smördegsplattan dubbel. Sporra eller skär den dubbla degplattan i fyra lika stora delar. Dra isär dem lite.
2
3
2 Pensla degbitarnas yta med äggvita. Undvik att få äggvita ner på degkanterna, det hindrar kanterna att höja sig. Strö på socker.
4
5
3 Grädda smördegsplattorna mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Ta ut dem och låt kallna.
6
7
4 Vispa grädde och socker till fast skum. Fördela grädden på tarteletterna och strö på nästan tinade bär.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows