Du behöver

  • 6 st kycklingklubbor
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk soja
  • salt och peppar
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 3 st morötter
  • 2 st äpplen
  • 2 dl slätbladig persilja
  • 1 st burk matvete
  • 1.5 dl russin
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

Pensla kycklingklubborna med olja och soja, salta och peppra. Stek dem i en ugnsform i 200 grader i cirka 20 minuter. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Riv morötterna. Dela äpplena i 4 delar och skiva tunt. Hacka persiljan. Blanda matvete, morötter, äpple, persilja och russin. Blanda rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar och häll dressingen över salladen. Toppa med sesamfrön och servera med kycklingklubborna.