Du behöver
- 2 dl hasselnötter eller blandade nötfavoriter
- 3 dl florsocker
- 1 dl vatten
- vaniljglass
Gör så här
1
Blanda nötter, florsocker och vatten i en vid kastrull eller traktörpanna. Koka under omrörning på medelvärme (viktigt att inte ha för varmt så att nötterna blir för brända!) under omrörning med en trägaffel. Låt det koka tills sockret kristalliserar sig, det vill säga blir torrt. Ta kastrullen från plattan.
2
3
Höj värmen och ställ tillbaka kastrullen. Nu ska sockret smälta och bli brunt. Rör om hela tiden. När det börjar knäppa drar du av kastrullen igen och fortsätter röra tills sockret har smält. Om inte allt socker smälter, ställ tillbaka kastrullen några sekunder på plattan igen för att få upp värmen på nötröran. Bred ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. Hacka dem sedan och servera med vaniljglass.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows