Du behöver

  • 600 g makrillfilé
  • 1/2 msk hela eller krossade korianderfrön
  • 1 burk (200 g) ananasringar i syrup
  • 200 g glasnudlar
  • (av mungbönor)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk sesamolja
  • salt och lite kajennpeppar till fisken
  • 3-4 dl (rädis)groddar
  • 2 dl (ananas)chutney

Gör så här

1
1. Lägg fiskfiléerna i en plastsåse med nystött koriander (även den färdigkrossade behöver stötas lite) och ananasspadet. Knyt igen påsen och vänd omkring den så att spad och koriander fördelar sig på filéerna. Skär ananasringarna i bitar.

2
2. Sära nudlarna lite och lägg dem i en stor, vid skål. Salta och häll över kokande vatten så det täcker. Täck skålen så det hela håller värmen. Låt dra i 5 minuter.

3
3. Olja en (grill)stekpanna lätt och hetta upp den ordentligt. Grilla fiskfiléerna ett par minuter på varje sida, salta och peppra under tiden.

4
4. Slå vattnet av nudlarna och fördela dem på tallrikar. Täck med groddar, lägg på var sin fiskfilé och ringla chutney med bitad ananas över.