Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk soja

Fyllning:

4 dl vitkål strimlad
1 st böngroddar handfull
1 st paprika röd i fina strimlor
1 st paprika grön i fina strimlor
3 st shiitakesvamp i fina strimlor
olja
250 g laxfilé (fläskfilé, räkor eller kyckling blir också gott)

Sås:

0.5 dl worcestershiresås
0.5 dl ketchup
0.5 tsk senap stark osötad
vatten lite

Gör så här

Vispa ihop ingredienserna till omelettsmeten. Värm lite olja i en stekpanna och häll i smeten. Lägg på fyllning, grädda tills smeten börjar stelna. Använder du rå fisk eller rått kött måste du skära det i mycket små bitar så att det blir genomstekt. Vänd på omeletten och grädda andra sidan några minuter. Blanda såsen och pensla okonomiyakin med den. Eller servera en vanlig majonnäs smaksatt med teriyakisås (se länk).