Du behöver
- 1 msk gelatinpulver
- 1 1/4 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 2 ägg, gulor och vitor för sig
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk bittermandelessens
- 2 1/2 dl vispgrädde
- flagad mandel, rostad i torr stekpanna
- Sås:
- 3 1/2 dl aprikosjuice
- drygt 1 dl strösocker
- 1 tsk pressad citron
- 75 g torkade aprikoser i tunna strimlor
Gör så här
1
Värm gelatinpulver, hälften av sockret, saltet, äggulorna och mjölken i en kastrull på låg värme. Rör och låt blandningen tjockna. Ta bort från värmen och rör ner bittermandelessensen. Låt svalna.
2
3
Vispa äggvitorna, häll ner resten av sockret och fortsätt vispa tills blandningen blir blank och styv. Vispa grädden. Rör ner äggviteblandning och grädde i ägguleröran. Häll upp i åtta portionsformar (1 1/2 deciliter) eller i en stor form. Ställ kallt.
4
5
Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull, låt puttra under lock cirka 20 minuter. Ställ kallt. Servera puddingen i skålarna, häll på sås och dekorera med flagad mandel.