Du behöver

  • 1 msk gelatinpulver
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg, gulor och vitor för sig
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk bittermandelessens
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • flagad mandel, rostad i torr stekpanna
  • Sås:
  • 3 1/2 dl aprikosjuice
  • drygt 1 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 75 g torkade aprikoser i tunna strimlor

Gör så här

1
Värm gelatinpulver, hälften av sockret, saltet, äggulorna och mjölken i en kastrull på låg värme. Rör och låt blandningen tjockna. Ta bort från värmen och rör ner bittermandelessensen. Låt svalna.

2

3
Vispa äggvitorna, häll ner resten av sockret och fortsätt vispa tills blandningen blir blank och styv. Vispa grädden. Rör ner äggviteblandning och grädde i ägguleröran. Häll upp i åtta portionsformar (1 1/2 deciliter) eller i en stor form. Ställ kallt.

4

5
Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull, låt puttra under lock cirka 20 minuter. Ställ kallt. Servera puddingen i skålarna, häll på sås och dekorera med flagad mandel.