Du behöver

  • 200 g rabarber i 1 cm sneda skivor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Kräm:
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 (Polynesisk) vaniljstång, kluven
  • 6 äggulor
  • 2 msk maisenastärkelse
  • 3 blad gelatin, blötlagda
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 12 mandelbiskvier, lättkrossade
  • myntablad

Gör så här

1
Rabarber:

2
Koka upp socker och vatten och häll över rabarberskivorna i en bunke. Låt dra 1 timme. Smaka på rabarbern, om den inte är mjuk silas lagen från, kokas upp och hälls över än en gång. Sila från lagen och koka ner den till en simmig sås. Låt skivor och sås kallna helt.

3

4
Kräm:

5
Koka upp mjölk och socker med vaniljstång. Ta kastrullen av plattan. Vispa samman äggulor och maisena, vispa ner detta i mjölken. Koka upp till kokpunkten under vispning. Ta kastrullen av plattan och rör ner gelatinbladen. Ta upp vaniljstången, strö lite socker på ytan och låt kallna. Vispa upp före uppläggning och vänd i lösvispad grädde.

6

7
Montering:

8
Varva rabarber, mandelbiskvier, och kräm i glas, garnera med mynta och rabarbersirap.