Du behöver

  • Dill-rhode island
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 6 späda morötter, lättkokta
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 huvud romansallad
  • några blad frissésallad eller rucolasallad
  • 1 burk kräftstjärtar (170 g avrunnen vikt)
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Fisken:
  • 600 g gösfilé
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

1
Rör ihop såsingredienserna och ställ kallt.

2
Dela potatisen, skär morötterna i stavar, skiva löken och riv eller strimla salladen. Vänd ihop grönsakerna med kräftstjärtarna, citron, olivolja, salt och svartpeppar.

3
Skär gösfiléerna i bitar eller behåll dem hela. Halstra fisken i mycket het stekpanna med lite olja, cirka 1 minut på varje sida. Krydda med salt och vitpeppar.

4
Servera med dill-rhode island och potatis- och kräftsalladen.