Du behöver
- Dill-rhode island
- 2 dl creme fraiche
- 1 1/2 dl majonnäs
- 2 msk chilisås av ketchuptyp
- 3 msk hackad dill
- salt och peppar
- Sallad:
- 800 g kokt färskpotatis
- 6 späda morötter, lättkokta
- 1/2 rödlök
- 1/2 huvud romansallad
- några blad frissésallad eller rucolasallad
- 1 burk kräftstjärtar (170 g avrunnen vikt)
- 1 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- Fisken:
- 600 g gösfilé
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 msk rapsolja
Gör så här
1
Rör ihop såsingredienserna och ställ kallt.
2
Dela potatisen, skär morötterna i stavar, skiva löken och riv eller strimla salladen. Vänd ihop grönsakerna med kräftstjärtarna, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
3
Skär gösfiléerna i bitar eller behåll dem hela. Halstra fisken i mycket het stekpanna med lite olja, cirka 1 minut på varje sida. Krydda med salt och vitpeppar.
4
Servera med dill-rhode island och potatis- och kräftsalladen.