Du behöver
- 150 g smör mjukt
- 150 g strösocker
- 4 st ägg
- citron rivet skal av 1/2
- 1 tsk bakpulver
- 160 g vetemjöl (knappt 3 dl)
- 1 msk pressad citronsaft
Strössel:
0.5 pkt flagad mandel
0.75 dl korinter
2 msk pärlsocker
Gör så här
1
Lägg bakplåtspapper i den lilla långpannan, endast så att det täcker bottnen och går upp över kortsidorna så att det går lätt att lyfta kakan ur formen.
2
3
Rör smör och socker ljust och pösigt, minst 5 minuter med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget.
4
5
Blanda citronskalet och bakpulvret i vetemjölet och vänd ner det i smöret tillsammans med citronsaften. Klicka smeten i formen och släta till med en slickepott. Strö på mandel, korinter och pärlsocker.
6
7
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader 20–25 minuter tills kakan fått gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna cirka 10 minuter i formen innan den lyfts ur formen och får kallna på galler.
8
9
Skärs i snibbar med en tunnbladig, vass kniv eller en vass brödsåg före servering. Kakan kan frysas.