Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st lemoncurd (320 g)
  • citron rivet skal av 1
  • saft av 1
  • saft av 1
  • 2 msk apelsinlikör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten.

2
Rör samman lemon curd, citronskal, citronsaft och apelsinsaft i en bunke. Rör krämen pösig. Smaka eventuellt av med likör.

3
Vispa grädden till mjukt skum, inte för fast. Blanda med krämen. Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikrougnen cirka 5 sekunder, de behöver inte bli särskilt varma, bara just smälta. Rör ner dem i krämen i en tunn stråle. Använd en slickepott.

4
Fyll moussen i portionsskålar och sätt dem i kylskåpet tills serveringsdags. De kan lagas dagen före.

5
Servera med väl sköljda, söta svenska jordgubbar.