Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 1 st lemoncurd (320 g)
- citron rivet skal av 1
- saft av 1
- saft av 1
- 2 msk apelsinlikör
- 3 dl vispgrädde
- 1 l jordgubbar
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten.
2
Rör samman lemon curd, citronskal, citronsaft och apelsinsaft i en bunke. Rör krämen pösig. Smaka eventuellt av med likör.
3
Vispa grädden till mjukt skum, inte för fast. Blanda med krämen. Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem i mikrougnen cirka 5 sekunder, de behöver inte bli särskilt varma, bara just smälta. Rör ner dem i krämen i en tunn stråle. Använd en slickepott.
4
Fyll moussen i portionsskålar och sätt dem i kylskåpet tills serveringsdags. De kan lagas dagen före.
5
Servera med väl sköljda, söta svenska jordgubbar.