Du behöver

  • Potatissallad:
  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • 100 g sockerärter, strimlade
  • 8 rädisor, skivade
  • 1/2 fänkål, ansad och tunt skivad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
  • 10–12 kaprisbär
  • ärtskott till garnering
  • Glaze:
  • 1 msk honung
  • det rivna skalet av 1/2 citron
  • det rivna skalet av 1/2 apelsin
  • det rivna skalet av 1 lime
  • 1/2 chili, finhackad
  • 1 dl matolja
  • 4 skivor utskuren biff à 170– 200 g, 1–2 cm tjocka
  • olja till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

1
Potatissallad:

2
Dela potatisen i lagom stora bitar. Vänd försiktigt ihop den med grönsakerna, olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt stå kallt i ett par timmar före servering. Toppa med kaprisbär och ärtskott.

3
Glaze:

4
Rör ihop ingredienserna och ställ åt sidan.

5
Grillning Pensla biffarna med olja, salta och peppra. Grilla dem 2 minuter på varje sida. Pensla på glazen när cirka 1 minut återstår.