Du behöver

  • 1,2 kg vit sparris
  • vatten
  • salt
  • Vinägrett
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 msk hackad dragon
  • 1/2 msk hackad körvel
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 tomat, små tärningar av enbart tomatköttet
  • 5 msk jungfruolivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk sparrisfond
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • Tillbehör:
  • 8 skivor parmaskinka
  • örter till garnering

Gör så här

Skala sparrisen med potatisskalare. Skär bort cirka 2 centimeter av sparrisens nederdel. Koka grönsaken 5–7 minuter i saltat vatten. Täck med vatten bara så pass att grönsaken precis blir täckt. Koktiden beror på sparrisens ålder. Låt den därefter dra i spadet cirka 5 minuter. Blanda alla örter till vinägretten med lök, tomat, olja, vinäger och sparrisfond. Lägg upp sparrisen på tallrik, häll över vinägretten och fördela ägghacket. Garnera med parmaskinkan och örter.