Du behöver
- 1,2 kg vit sparris
- vatten
- salt
- Vinägrett
- 1 msk hackad basilika
- 1 msk hackad persilja
- 1/2 msk hackad dragon
- 1/2 msk hackad körvel
- 1 msk hackad schalottenlök
- 1 tomat, små tärningar av enbart tomatköttet
- 5 msk jungfruolivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk sparrisfond
- 2 ägg, hårdkokta och hackade
- Tillbehör:
- 8 skivor parmaskinka
- örter till garnering
Gör så här
Skala sparrisen med potatisskalare. Skär bort cirka 2 centimeter av sparrisens nederdel. Koka grönsaken 5–7 minuter i saltat vatten. Täck med vatten bara så pass att grönsaken precis blir täckt. Koktiden beror på sparrisens ålder. Låt den därefter dra i spadet cirka 5 minuter. Blanda alla örter till vinägretten med lök, tomat, olja, vinäger och sparrisfond. Lägg upp sparrisen på tallrik, häll över vinägretten och fördela ägghacket. Garnera med parmaskinkan och örter.