Du behöver
- 225 g färska förvällda nässlor/spenat eller djupfryst hel spenat, finhackad
- smör
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- 4 msk mjöl, gärna fullkornsvetemjöl
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 ägg
- Fyllning:
- 3 dl keso
- 1 dl kaviar
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 tsk paprika
- salt
- Tillbehör:
- räkor
Gör så här
1
Fräs nässlorna/spenaten i smöret tills det mesta av vätskan försvunnit. Salta, peppra och sockra. Strö ner mjölet. Rör om och tillsätt mjölken. Låt koka ett par minuter och sedan svalna något.
2
Dela gulor och vitor. Rör ner gulorna och de hårt vispade vitorna i smeten. Fördela allt i en form (20 x 30 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.
3
Tippa plattan på ett nytt bakplåtspapper. Fördela keson som blandats med övriga ingredienser och smakats av med salt. Rulla ihop.