Du behöver

  • 225 g färska förvällda nässlor/spenat eller djupfryst hel spenat, finhackad
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 4 msk mjöl, gärna fullkornsvetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 3 dl keso
  • 1 dl kaviar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk paprika
  • salt
  • Tillbehör:
  • räkor

Gör så här

1
Fräs nässlorna/spenaten i smöret tills det mesta av vätskan försvunnit. Salta, peppra och sockra. Strö ner mjölet. Rör om och tillsätt mjölken. Låt koka ett par minuter och sedan svalna något.

2
Dela gulor och vitor. Rör ner gulorna och de hårt vispade vitorna i smeten. Fördela allt i en form (20 x 30 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.

3
Tippa plattan på ett nytt bakplåtspapper. Fördela keson som blandats med övriga ingredienser och smakats av med salt. Rulla ihop.