Du behöver

  • 600 g färsk pasta
  • 600 g fast fisk, t ex marulk, havskatt eller hälleflundra
  • 900 gr blandade skaldjur (oskalade), t ex hummer, räkor
  • Sås:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 5-7 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 6-8 skållade plommontomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • salt och peppar
  • 2 1/4 dl hackad basilika och persilja

Gör så här

1
Skär fisken i kuber och skala skaldjuren och skär i bitar. Eventuell bläckfisk måste sköljas noga. Skär den i ringar. Koka musslorna med lite lök.

2
Såsen: Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomater, kycklingbuljong och vin och låt det hela sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan “al dente” i lättsaltat vatten. Värm under tiden såsen med fiskbitarna. Avsluta med att tillsätta basilika, persilja samt skaldjuren i såsen.

4
Blanda ner den nykokta pastan i såsen och servera genast. Strö lite parmesanost över.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.