Du behöver
- 600 g färsk pasta
- 600 g fast fisk, t ex marulk, havskatt eller hälleflundra
- 900 gr blandade skaldjur (oskalade), t ex hummer, räkor
- Sås:
- 1 gul lök, finhackad
- 5-7 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 6-8 skållade plommontomater
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- salt och peppar
- 2 1/4 dl hackad basilika och persilja
Gör så här
1
Skär fisken i kuber och skala skaldjuren och skär i bitar. Eventuell bläckfisk måste sköljas noga. Skär den i ringar. Koka musslorna med lite lök.
2
Såsen: Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomater, kycklingbuljong och vin och låt det hela sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Koka pastan “al dente” i lättsaltat vatten. Värm under tiden såsen med fiskbitarna. Avsluta med att tillsätta basilika, persilja samt skaldjuren i såsen.
4
Blanda ner den nykokta pastan i såsen och servera genast. Strö lite parmesanost över.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.