Du behöver

  • 0.5 l mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk socker
  • 4 dl mjöl
  • 3 st ägg
  • rapsolja till stekning

Till servering:

sylt gärna körsbär
florsocker
glass och grädde

Gör så här

1
Ljumma lite av mjölken till fingervärme och rör ut jästen och sockret. Låt stå 20 minuter.

2
Tillsätt resten av den ljumma mjölken och rör ner blandningen i mjölet. Vispa i äggen. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

3
Hetta upp lite matolja i måttligt varm panna. Grädda pannkakorna långsamt, så att de blir fluffiga. Vänd efter några minuter och grädda gyllenbruna.

4
Häll på en sträng körsbärssylt eller annan sylt eller äppelmos, rulla ihop. Pudra florsocker över. Servera med glass och/eller grädde.