Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1 dl vispgrädde kall
  • 1 st ägg
  • 100 g smält smör
  • 1.5 msk strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1 dl mandelmassa riven

Dekor:

1 st ägg vispat
2 msk pärlsocker
3 msk mandel hackad

Gör så här

1
Vispa ut jästen i grädden. Rör ner övriga ingredienser, arbeta ihop till en bra deg.

2
Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 1 timme).

3
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en tunn platta (25 x 30 centimeter). Fördela smör, socker och mandelmassa. Rulla ihop varje platta och dela varje del i 7–8 bitar.

4
Ställ i pappersformar och låt jäsa i cirka 45 minuter. Pensla med ägg och strö pärlsocker och mandel över.

5
Grädda i 225 grader cirka 10 minuter.