Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 2 st citron
- 7.5 dl mellangrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Garnityr:
citron
2 tsk strösocker
2 st citron
1 dl vatten + 3
Gör så här
1
Citronpannacotta:
2
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans med mellangrädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om, dra bort från värmen. Krama ur
3
gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
4
Garnityr:
5
Skala citronerna med en vass kniv ända in till det saftiga köttet. Skär ut snygga klyftor, filéer, mellan hinnorna. Vänd dem i strösocker och toppa pannacottan med dessa före servering.
6
Extra garnityr om man vill:
7
Strimla skalet på två citroner med ett ciseleringsjärn. Koka dem i vatten och socker i 7–8 minuter. Slå bort lagen och låt de nu syltade skalen svalna. Servera dem tillsammans med klyftorna som topping på pannacottan.