Du behöver

  • 200 g mörk choklad (gärna 70-procentig)
  • 50 g vit choklad
  • 50 g pistagenötter eller rostade hasselnötter
  • 2 st stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Smält 150 gram av den mörka chokladen i vattenbad. Hacka resten i små bitar. Hacka även den vita chokladen och nötterna smått.

2
Knäck äggen och skilj gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar.

3
Häll sockret i en bunke med äggulorna och vispa tills blandningen ljusnar och blir fluffig. Blanda ner den smälta chokladen. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.

4
Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar och blanda ner den tillsammans med den hackade chokladen och nötterna i chokladsmeten.

5
Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot semifreddosmeten. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.

6
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ in den i kylskåpet ungefär en halvtimme innan den ska serveras – den ska vara semifreddo som betyder halvkall på italienska.