Du behöver

  • 450 g normalsaltat smör + smör att smöra formen med
  • 450 g mörk choklad av god kvalitet
  • 5 dl rostade hela nötter
  • ca 10 dl (900 g) strösocker
  • 5 ägg
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • ca 6 1/2 dl (400 g) vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Hallontryffel
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 150 g mörk choklad
  • 25 g osaltat smör
  • 1/2 dl hallonpuré (hallon passerade genom finmaskigt nät)

Gör så här

1
Smält smör och choklad. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i choklad-smeten. Häll allt i en smörad form (30 x 20 centimeter). Grädda i 180 grader i 20 minuter.

2
Koka upp grädde och honung till tryffeln. Värm choklad och smör i mikron (cirka 1 minut) eller tills smöret smält. Häll grädden över chokladen och rör tills smeten är blank och jämn. Tillsätt hallonpurén. Rör slätt. När kakan är kall, bred hallontryffeln över.