Du behöver
- 450 g normalsaltat smör + smör att smöra formen med
- 450 g mörk choklad av god kvalitet
- 5 dl rostade hela nötter
- ca 10 dl (900 g) strösocker
- 5 ägg
- 4 äggulor
- 1/2 dl vaniljsocker
- ca 6 1/2 dl (400 g) vetemjöl
- 1 krm salt
- Hallontryffel
- 1/2 dl vispgrädde
- 2 msk honung
- 150 g mörk choklad
- 25 g osaltat smör
- 1/2 dl hallonpuré (hallon passerade genom finmaskigt nät)
Gör så här
1
Smält smör och choklad. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i choklad-smeten. Häll allt i en smörad form (30 x 20 centimeter). Grädda i 180 grader i 20 minuter.
2
Koka upp grädde och honung till tryffeln. Värm choklad och smör i mikron (cirka 1 minut) eller tills smöret smält. Häll grädden över chokladen och rör tills smeten är blank och jämn. Tillsätt hallonpurén. Rör slätt. När kakan är kall, bred hallontryffeln över.