Du behöver

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 gyulai- eller andra kryddstarka korvar
  • 1 paprika
  • 1 ask körsbärstomater
  • Marinad till fläskfilén:
  • 2 dl outspädd apelsinjuice
  • 1 tsk hickoryrökextrakt
  • olja till pensling

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i drygt centimetertunna skivor. Blanda apelsinjuice och rökextrakt. Häll marinaden över köttet i en plastpåse och marinera i kylskåpet minst ett par timmar, gärna över natten.

2
Låt köttet droppa av på hushållspapper. Trä köttet på spett omväxlande med korvbitar och paprikabitar. Pensla lätt och vänd spetten ofta under grillningen. Köttet ska bara precis bli genomstekt, annars blir det torrt. Korvarna behöver endast bli varma eftersom de redan är färdiga.

3
Pricka tomaterna och stick dem på egna spett. Grilla ut mot kanterna på grillgallret där värmen är svagare tills tomaterna är ljumma. Servera ett tomatspett till varje köttspett.


Kommentar:
Välj korvsort som passar vid eventuell allergi.