Du behöver

  • 4 st tortillabröd stora mjuka
  • 2.5 dl riven ost

Fyllning:

1 msk smör
2 st kycklingfiléer strimlade
100 g champinjoner skivade
1 st lök hackad gul
1 st tabasco par droppar
flingsalt (fling)salt
svartpeppar nymalen

Guacamole:

2 st avokado
1 msk pressad citron
3 msk lätt crème fraiche
0.5 st lök finhackad gul
1 st tabasco par droppar
salt
svartpeppar nymalen

Till servering:

2 st bifftomat i tärningar
100 g sallad strimlad

Garnering:

oliver skivade svarta

Gör så här

1
1. Stek kycklingstrimlorna cirka 3 minuter i smör. Tillsätt champinjoner och lök. Krydda, salta och peppra.

2
2. Fördela osten över tortillabröden. Värm bröden ett och ett i mikron cirka 30 sekunder tills osten smält. Eller värm flera i 200-gradig ugnsvärme tills osten smält.

3
3. Blanda alla ingredienserna till guacamole och låt den stå ett tag före servering.

4
4. Toppa tortillabröden med kyckling, tärnade tomater och sallad. Rulla ihop och klicka över guacamole.

5
5. Garnera med svarta oliver och tomattärningar.


Kommentar:
Tips!
Servera gärna en stor härlig grönsallad till burriton. Servera också ris och bönor till om du vill ha rätten matigare.

Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.