Du behöver
- 1 kg småpotatis ?smått och gott?
- 1/2 dl salt
- 1 pkt bacon
- 2 bkr fiskbullar i buljong
- 400 g frysta gröna ärter
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa strösocker
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1 msk lättmargarin
Gör så här
1
Koka potatisen med skalet på, i en överdos salt i vatten som precis täcker. Slå bort vattnet och låt ånga av väl.
2
Klipp baconet i strimlor tvärs över bunten och lägg på kökspapper på tallrik. Mikra på full effekt 1 minut. Ta ut och sära baconbitarna med gaffel. Mikra 30 + 30 sekunder till och sedan 15 sekunder i stöten tills baconet ser knaprigt ut.
3
Slå buljongen från den ena fiskbulleburken i en kastrull (till ärterna). Häll bullarna med allt innehåll i andra burken i en skål, plasta över och mikra bullarna varma. Full effekt och 3 + 1 + 1, och så vidare, minuter.
4
Koka upp buljongen i kastrullen under lock. Lägg i ärterna, koka upp igen och sjud 3 minuter. Häll av buljongen, salta, sockra och peppra. Klicka i fett. Stavmixa eller mosa med gaffel till grovmosig konsistens.