Du behöver

  • 1 kg småpotatis ?smått och gott?
  • 1/2 dl salt
  • 1 pkt bacon
  • 2 bkr fiskbullar i buljong
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa strösocker
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk lättmargarin

Gör så här

1
Koka potatisen med skalet på, i en överdos salt i vatten som precis täcker. Slå bort vattnet och låt ånga av väl.

2
Klipp baconet i strimlor tvärs över bunten och lägg på kökspapper på tallrik. Mikra på full effekt 1 minut. Ta ut och sära baconbitarna med gaffel. Mikra 30 + 30 sekunder till och sedan 15 sekunder i stöten tills baconet ser knaprigt ut.

3
Slå buljongen från den ena fiskbulleburken i en kastrull (till ärterna). Häll bullarna med allt innehåll i andra burken i en skål, plasta över och mikra bullarna varma. Full effekt och 3 + 1 + 1, och så vidare, minuter.

4
Koka upp buljongen i kastrullen under lock. Lägg i ärterna, koka upp igen och sjud 3 minuter. Häll av buljongen, salta, sockra och peppra. Klicka i fett. Stavmixa eller mosa med gaffel till grovmosig konsistens.